Kiantamalla on vahva kokemus monipuolisesta marjojen jalostamisesta. Kiantama Oy perustettiin vuonna 1973 harjoittamaan metsämarjojen keräilyä, jalostusta ja välitystä elintarviketeollisuudelle. Kainuu soveltuu hyvin marjayrityksen toimintapaikaksi, koska Kainuusta kerätään pääosa maamme kaupallisesta marjasadosta. Kainuussa onkin pitkät ja edelleen elävät perinteet luonnonmarjojen keräämisestä ja monipuolisesta hyödyntämisestä.

Kiantaman tuotanto painottuu metsämarjoihin ja niistä jalostettuihin tuotteisiin, jotka ovat arvostettuja raaka-aineita sekä kotimaiselle että kansainväliselle elintarvike- ja luontaistuoteteollisuudelle.

Arvot

Perusarvojamme ovat puhtaus, terveellisyys, oikeudenmukaisuus, luotettavuus ja luonnonläheisyys.

Marjanhankinta

Pääosa raaka-aineistamme saadaan kotimaasta oman osto-organisaation kautta. Kiantaman käyttämät määrällisesti tärkeimmät luonnonmarjat ovat mustikka ja puolukka. Lisäksi ostetaan lakkaa, variksenmarjaa ja pihlajanmarjaa. Kotimaasta hankitaan myös viljellyistä marjoista mansikka, musta-, puna-, valko- ja viherherukat. Lisäksi hankimme mm. tyrniä, marja-aroniaa sekä villikarpaloa.

Kiantama järjestää vuosittain useita avoimia ostopisteitä Kainuun ja Koillismaan alueille, missä ovat myös luomusertifioidut alueet. Kiantama kutsuu vuosittain myös satoja ulkomaalaisia marjanpoimijoita keräämään metsämarjoja satokauden ajaksi.